Gott Nytt År!!

Gott nytt år!!!

..alla trogna läsare, och några till. Mitt nyår blev inte riktigt som planerat, skulle våldgästa Simone och hennes familj men en förkylning satte såklart stopp på det så det blev en hemmakväll istället. 

Nyårslöften? Jo, har ett anti-nyårslöfte!! Tänkte börja röka, så jag kan sluta tills nästa årsskifte! (eller inte..) ;)
Annars att komma i tid? Det borde vara ett vettigt förslag. Har ett omöjligt förslag oxå: att lära mig att hantera is (hala vägar) alt. lära mig ramla utan att gå i tusen bitar..

***

Här kommer en fin sång jag har tänkt att ladda upp hela julhelgen, men som inte blivit av.






Många kramar!!

Avatar

Wohoo!! Fan, fan, FAN vilken bra film!!!! Jag tror inte jag kommer kunna sova inatt utan att drömma om blåa aliens och flygande varelser. Den här filmen äger verkligen!! Människor är stygga, men naturen äger verkligen!! Go nature!! Ett stort plus var att den kvinnliga huvudrollen var så vacker och fullkomligt stentuff, inget litet våp där inte..

Om ni inte har sett den, gå och se den direkt!!! (annars så får ni spö av mig  :P)

Nej nu ska jag försöka sova, ska jobba imorn..

Här är trailern. Titta och boka sen biljett på närmaste biograf.






MÅnga kramar!!

Ingen rubrik.. (underrubrik jul, jul, strålande jul..)

Jahopp, sitter och ska försöka blogga lite denna tisdagseftermiddag. Är valpvakt åt lilla mimmi, världens sötaste valp, och det är inte populärt hos raggmunken axa. Hon ser mest ut som en lidande martyr, och visar då och då sin inte så imponerande tandrad åt tidigare nämd valp och ger mig långa sårade blickar. Stackars hund. NOT.. Valpen i fråga röjer runt, hittar ätbara och inte ätbara saker att tugga på och såklart älsklingshobbyn: terrorisera axa..

Följde med till stinsens köpcentrum idag, och kollade utbudet på rean. Hittade inget jag blev intresserad av, var inte helt på handla kläder-humör. Hittade dock en väska, inte den perfekta jag är på jakt på men närpå. Upptäckte tyvärr att den är lite knepig att knäppa om den blir för fullpackad, men den är fin så knäppningsproblemet får lösas senare.. 

Ikväll är den stora kvällen!! Ska kolla på Avatar med syster yster och simone!!! Det ska bli kul!!!! Jag har inga direkt förväntningar på den, men har nästan bara hört bra kritik om den. Pocahontas möter 9/11= Avatar..



Jul, jul, strålande jul...

Så några radet om julen, har påbörjat säkert tre inlägg men inte haft nån inspiration så det blir en kortis istället..
Det var en väldigt mysig traditionell jul, nästan hela familjen var hemma och det var inte allt för mkt kaos vid julklappsutdelningen. Maten var god, must fanns i obeskrivliga mängder och en irish-oboy slank ner på kvällen. Mina hemgjorda presenter blev uppskattade och jag fick väldigt fina julklappar tillbaka. Bland annat rullväska, hårtork, hårddisk, glashalsband, pläd med vargar på, halsduk och presentkort samt lakanset och handdukar. Tack än en gång för alla fina saker!!

***

Ta hand om er i nyårs-mörkret!!

Många kramar!!


Till dig, alla, till ingen alls..



Många kramar!!

Let it snow!

Jo, jag vet.. Fjärde advent borde vara den givna rubriken, men det känns som att alla har det idag. Föresten så snöade det verkligen mycket natten till idag och idag. Det är ett vitt vinterparadis ute, minusgrader och lätt, luftig snö. Hundarna här hemma går i våra upptrampade gångar och är fulla av snö när de kommer inomhus igen.
Det är verkligen skönt att vara hemma(hemma) igen, att träffa familjen och pussa på alla hundar, speciellt min egna raggmunk axa!! Hon är som vanligt ett klistermärke, och bevakare såklart.
*
Fredagen gick bra, packade klart det sista (allt..) på morgonen/förmiddagen och hade avslutningsfika med klassen innan det var avslutning i kyrkan. Det var en fin avslutning, med tal från präst och rektor och sång från musikeleverna. Jag och två till skulle egentligen ta bussen till visby direkt efter avslutningen, men blev istället erbjudna skjus av en i klassen. Det var skönt, för då hann vi äta lunch (rester från julmiddagen) och det är ju alltid bra.
Väl på färjan satt jag på restaurangtorget för första gången. Satt med folk från klassen, vi spelade kort och hade det kul. Tyckte inte att det var så mkt folk som åkte med, men när jag skulle hämta väskan och sen vänta på båtbussen till sthlm så var det folk överallt. Kom tillslut med på den tredje bussen, och turen till sthlm gick ovanligt fort.. Tunnelbanan och bussen hem, hade tur och kom med en buss direkt. De sista 20 minuterna tog såklart längst tid, men blev hämtad av pappa. :)
*
Helgen har gått snabbt: har hjälpt till lite på jobbet, handlat mat, gått promenad och umgåtts med nära och kära. Nu på em bakade jag två pepparkaksdegar, ska baka pepparkakor inför julen och sen ska jag pröva på att göra ett pepparkakshus. Lagade en potatisgratäng själv för första gången, den blev riktigt god. Har äntligen ätit gott kött för första gången på evigheter, innanlår tillagat som rostbiff. *mums*
*
Har börjat att slå in julklappar. Märker att jag har de ojuligaste inslagningspapprena det går att skaffa, men det får duga.. Tillverkar askar i svart papp, det blir ganska snyggt.

Har levererat brevet.. Vet fortfarande inte om det var ett bra eller dåligt beslut, men jag vågade allafall.

Nej, nu kallar sängen.. Är mycket tröttare här hemma än på gamla folkan.

Många kramar!!


Snart hemma igen.

Huu, den här veckan har verkligen tagit rekord i att gå snabbt. Nyss var det tisdag, nu är det fredagnatt, och om x antal timmar är jag hemmahemma igen. Var riktigt duktig på onsdagkvällen, och fixade med de julklappar som skulle göras klara. Nu idag/igår (torsdag) var det städning av lokalerna, städade i ett av vävrummen.
Tog tillbaka mina virusnäsdukar, ville inte att de skulle bli sålda gratis av nån rödakorsare som inte förstod värdet av dem. Vet inte om jag var så mycket bättre, gav bort dem till kumpaner i klassen som jag kände skulle uppskatta dem. Det är så härligt att ge bort presenter som blir uppskattade, det värmer i hjärtat.
På kvällen var det julkonsert av musikeleverna, lika duktiga som vanligt. Julmiddagen var helt fantastisk, det är sällan som jag äter mig så mätt. Efter maten blev det mys i grottan med julmust och julfilmer, det är lite sorgligt med sista kvällen på så länge, men de här tre veckorna kommer väl springa iväg dem med.

Nej.. Nu ska jag försöka sova, kanske packa mig trött. Har fortfarande inte bestämt mig om brevet..

Många kramar!!

Tacksam.

Nu känns allt bättre, jag har bättre vänner än jag förtjänar.. Fick sällskap till Ica, trots att jag inte vågade be om det först, och köpte min must och choklad. Tillbaka på gamla folkan kolla vi film, Sagan om Ringen förlängda versionen. Det kändes lite konstigt att kolla på den utan att vara tyst och titta andaktsfullt, som jag alltid gjort tidigare, men betydligt roligare. Åt popcorn för första gången på länge, gudomligt gott.

Varför jag skriver det här vet jag inte, det borde ju ärligt talat inte vara intressant för omvärlden att veta..

Många kramar, nu är jag inte taggig längre..

Kvällens bästa: "Gollum, Gollum, gurglade Pippin"

Ps. Tack igen.

(ingen rubrik)

Det är fortfarande vinter, var tvungen att kolla det första jag gjorde imorse för att vara säker! Det är verkligen härligt, har inte insett hur mkt jag har längtat efter det. Det suger verkligen med den eviga novembern som råder här på gotland, grå och trist och energitjuv..

Har haft catwalk här på skolan idag, vi visade upp de kläder som skapats under do redo-projektet tidigare i höst. Jag var inkastare, dvs. skickade in 'modellerna' när det var deras tur att gå, kollade ifall de gick för fort och så vidare. Det var kul att visa upp att textileleverna gör något oxå, inte bara musik och foto. Efteråt var det försäljning av de tygkassar som blivit sydda samtidigt som kläderna, köpte en kasse i coca cola-tyg och en liten sammetspåse. Mina virus-näsdukar var med i försäljningen, löjligt billiga, men jag tror inte att någon utomstående fattade det. Det blev en näsduk såld som jag vet om, svininfluensa, till en av lärarna. Visst, det var ju billigt material, men är inte allt förarbete, skisser, tygtryckande och fix i allmänhet värt mer än 50 kr? Ibland känns det så märkligt att tid inte får kosta..  

Nej.. Idag är ingen bra dag, känner mig lite låg. (kanske inte så intressant för omvärlden att veta). Det är väl det vanliga grubblet, eller höstdepp som kommer när vintern börjar, eller så.. jag vet inte...
Trivs inte i mitt rum alls. Känslan att det är en tortyrkammare har kommit tillbaka, och det vägrar att försvinna. Det går tyvärr inte att byta rum, allafall inte till det hus jag vill bo i. Hade spanat in ett rum som en som ska sluta i klassen har, men det var tyvärr redan tingat. Får väl göra hedninska ritualer eller bryta mot reglerna och fylla väggarna med bilder eller nått för att göra det mer hemma.

Hm. Funderar på att ställa in kvällens planer att fixa klar julklappar och bara göra ingenting istället (eller gömma mig under en sten och ruttna..). Julklappandet kan jag fixa klart imorn em/kväll istället. Vill inte gömma mig, det känns som ett nederlag mot den bra höst jag ändå haft (bästa hösten på länge).

Ska nog ta en promenad till ica efter kvällsmaten och köpa julmust och choklad, det brukar muntra upp. Undra om jag lyckas få sällskap eller om jag är för avig ens för det..

Inga kramar idag, vill inte sticka hål på er..

And it's beginning to snow!!!

Det är sant!! Vintern har äntligen kommit till gotland, det är minusgrader och snö på marken. Det är helt underbart!! Vill ha mer snö nu, nu, NU!!! (åt helvete med konsekvenserna bara det blir riktig vinter..)

Är nyklippt. Det är hur snyggt som helst, den magiska frisören har gjort det igen. Det blev kort nacke, en kort lite sned lugg och lite längre runt ansiktet som ramar in. Dessutom fick jag ögonbrynen plockade och färgade, det känns lite konstigt att ha mörka ögonbryn.

Ska avsluta några brev nu ikväll, hem till mor&far, syrran och ett till jag förmodligen inte kommer våga skicka.
Ska göra mitt bästa att vara modig..

Många kramar!!

Lucia

Gokväll alla trogna läsare. Är tillbaka på rummet efter ett jättefint stjärnspel som några i musikklassen spelade upp, det var väldigt mysigt. Har skrivit klart mina julkort som ska med posten imorn och har en loj liten skrivarlust som jag ska se vad det händer med..
Det har varit lucia-firande här på skolan. Musikklassen hade luciatåg i Alva kyrka, ett stenkast från skolan. Det var otroligt fint, både med traditionella låtar och några jag inte kände igen. Det är en döv tjej som går på skolan, så hon fick alla sånger tolkade (kallas det så??) och det var väldigt facinerande att se alla handrörelse bli som en dans. Tänk om man kunde sjunga bra, det skulle vara härligt. Men jag kan skriva, det är inte så illa det heller..
Helgen har varit ganska loj, har städat bort alla dammråttor, gått promenader och julpysslat i allmänhet. På lördagskvällen blev det lite pepparkaksbak, invigde mina nya pepparkaksformar! Har två nya, en tiger och en elefant, och dom blev goda. Ungnen var lite slug, är ju van med varmluftsugn. Två plåtar blev brända, och vissa blev lite för bleka men i överlag gick det bra. 
Min varp är äntligen i vävstolen, ska dra på den imorgon måndag. Efter det är det solvning, skedning, framknytning och lite fix som jag borde hinna den här veckan. Tyvärr kommer jag förmodligen inte börja väva innan jul, det är lite synd.
Imorn är det dax för besök hos frisören för mig och två andra i klassen, vi ska bli julfina! Jag har inte akut behov att klippa mig, men vet att jag kommer se ut som en lurvig räv om skallen om jag väntar till i januari.

Nej. Har ingen skrivarlust, den måste ha rymt sin väg.. Den kanske kommer tillbaka när jag ska skriva mina brev.

Många kramar


Now and for always

Haha!! Jag kan!! Tack för hjälpen!!

Inviger mitt you tube'ande med en jättemysig sång från The Lord of The Ring-musikalen som spelades i London förra året. Blir så himla sugen att läsa böckerna igen, kanske nått för lovet.

Varsågoda!



Många kramar

Ingen rubrik..

Tjo, här är jag igen! *ego* Har ni saknat mig?? Det var ett tag sen jag skrev, så det kanske är en risk att det blir ett lång inlägg igen.. (förvånande???!)

Är just hemkommen från filmstudiobio, Slumdog Millionaire. Den var hemsk och rå, men väldigt bra. Den fick en 5'a av 5 möjliga ifrån mig.
Vädret har varit lite lurigt nu på senare tiden, det känns som tidig november ute. Eller kändes... Ikväll var det nästan vid nollan och på tok för kallt med vårjacka, plus att det inte var nån värme alls på biografen. Frös som en tok..

Annars så är vävningen på gång. Har varpat min blågula handuk/löpare och väntar på en vävstol ska bli lednig så jag kan komma igång på riktigt. Tillsvidare har jag blivit tilldelad en slug liten väv som jag inte riktigt förstått meningen med. Det ska bli små grytunderlägg, tabletter eller underlägg i allmänhet, men det känns inte så hållbart. Jag har provat att väva in snören av olika slag.
Jag kom inte överens med väven i början, då jag fortfarande hade mattvävning i händerna. Efter tre inslag hade en tredjedel av trådarna gått av, och mina sadistiska lärare tyckte det var ett utmärkt tillfälle för mig att lära mig fästa trådar. Hurra, herren vare prisad!! NOT..
Efter hot om självmord så tog jag mig an uppgiften, som inte var så svår som jag trodde. Då alla trådar satt där de skulle så började jag väva, beredd att det skulle gå av trådar hela tiden. Det gick inte sönder fler trådar, och efter ett tag blev jag nästan irriterad att det var så simpelt. Tillslut kom jag igång och då blev det kul, har vävt 4 små underlägg nu och är inne på det femte som får en annan färg.

Var och julpysslade i fredags hos en av externateleverna, hjälpte till att baka pepparkaksdeg och gjorde lite julpyssel. På lördagen åkte jag till visby och lämnade min matta på mattutställningen. Fick sällskap av Sandra, tack än en gång att du följde med och tack för en sån mysig dag!
Klarade mig nästan helt från att frestas av den onda ängeln på axeln när jag kollade runt i affärerna, men föll fullständigt ner i helvetet när jag träffade min nya stora kärlek. Den sitter perfekt, är så snygg, det var kärlek från första ögonkasten!! Det är såklart en hatt jag skriver om, den är helt underbar!! Och såklart så är det en märkeshatt från italien.. Har den undanlagd till imorn onsdag, då jag ska till visby med klassen. Äkta kärlek <3 (och äkta pengarångest..)

Vet ärligt talat inte vad jag skriva om, känner inte att jag har flyt.. Har försökt att få in youtube-fönster istället för en länk, men har inte kommit på hur man gör. Om nån vet hur man gör på just den här blogg-varianten så blir jag glad.

Annars så är jag lika feg som vanligt, är så himla rädd för att kraschlanda i skiten..
Dust, dust och åter dust..

Nej, nu får det vara slut för den här gången.

Många kramar, din för evigt..


doft av syren

Gokväll.
Man blir alltid straffad för sina synder, förr eller senare. Jag var så kaxig under dagen att jag inte fått några biverkningar (förutom ont i armen) att jag räknade med att jag skulle klara mig helt, men inte.. Nu på kvällen har värken i armen blivit värre, vandrat till nacken och diverse andra ställen i kroppen, är varm  i hela kroppen och alldeles luddig i skallen. *gnäll, gnäll, gnäll* Hoppas jag lyckas sova bort skiten, har ingen lust att ha en dålig dag imorn.
*
Idag har jag haft formgivning, har gjort randningar till handduk (alt. löpare) med bomullsvarp och lin-inslag. Min idé att ha samma färger som pepparkakskryddor gick sådär, det fanns förlite bruna färger och de var redan upptagna. Vill ju inte ha likadant som alla andra så jag började planera på en blå-gul kreation istället. Det känns lite som en chansning att ha samma färger som svenska flaggan, men det är ju löjligt om folk skulle blir provocerade av det. Blir du provocerad av en blå-gulfärgkombination??
*
På fm-fikat idag hände nått märkligt. När jag gick för att hämta te så kände jag plötsligt doften av syren, och jag fick världens flash-back från i försomras. Det var precis den där doften av syren under högblomningen om natten, varm och mustig från dagen sol och en nypa av äppelblom. När jag blundade var jag nästan där, på väg ner till stugan för att sova, och andas mig närpå berusad av världens godaste doft. Den försvann ju såklart direkt, men det var verkligen en underlig upplevelse. Det måste ha varit någons parfym som triggade igång det..
*
Det känns som jag kanske ska skriva några rader om helgen innan jag glömmer bort det helt:
¤ På fredagen hade jag självstudier under dagen, vävde på min matta som en tok.
¤ På kvällen var det tacomiddag och idol- och filmtittande hos en externatelev i klassen. Det var hög mysfaktor hela kvällen, hade bästa huvudkudden :). Sen blev det lite fin wiskey som var pricken över i:et!!
¤ Vaknade tidigt på lördagen efter en sen natt, god frukost och sedan tillbaka till gamla folkan. Gick promenad och plågade mig själv med lite simmning, inget kombination att rekommendera.. På kvällen blev det filmerna 3 och stickning.
¤ På söndagen blev det en heldag i Visby. Först blev det vernissage på en mattutställning, sedan julskyltning, marknad och shopping (var nästan diciplinerad) innanför ringmuren. Det var hög mysfaktor även på det. Hittade en T-tröja jag inte kunde motstå med trycket: SÖT MEN LIVSFARLIG. Tydligen så passar den mig, för alla som fick se den skrattade och instämde. På kvällen blev det bio, New Moon igen. Hade ett presentkort så det kändes OK att kolla på den igen. Den var lika bra den andra gången!!
¤ På måndagskvällen blev det pepparkaksbak och mjölkrig (jag vann!!! och jag fuskade INTE..) Efter pepparkaksbaket blev det film (förvånad??) Harry Potter och Halvblodsprinsen. Den var bra den med! Och inget klår pepparkakor och RENT, eller hur?!!
*
Idag vävde jag föresten klart min matta!! Seger!! Den blev cirkus 2,2 m lång. Ska fixa fransar imorn, och ska ev ha med den på mattutställningen. Den blir såklart utom tävlan i vackraste mattan-tävlingen, men det gör inget. Det känns kul att visa upp något som inte är en klassisk mattrand eller regelbunden rapport.
*
Avslutar det längre än planerade inlägget med en rad ur en sång jag hörde på ett musikkafe nu ikväll, som fångade mig:

"The greatest lesson you have to learn about life is to love, and to be loved back."

Många kramar!!


Svinvaccinsprutan fixad!!

Japp, det är gjort. Nu borde jag slippa bli sjuk och att dö, eller vara smittbärare och smitta andra så att de dör. Det var inte så farligt heller, men blev påmind om att andas hela tiden av sprutgivaren (avskyr verkligen sprutor, speciellt att ta blodprov). Har inte känt av några biverkningar ännu, men de kanske kommer imorn istället.

Framgång!!! Har vävt klart mattan idag!!! Den blev grön och fin, kan inte vänta tills den ligger på mitt golv och ser mysig ut. Den är cirkus 2,2 meter. Imorn ska jag kolla hur jag ska avsluta det hela, och om jag har tur så får jag klippa ner det direkt. Om jag har tur alltså..

Nej, nu får det vara nog.

Många kramar

RSS 2.0