Glitter.

Det är nästan äckligt hur fint det har varit, och fortfarande är, ute idag. Vädret har varit så klart, himlen blå och luften så ren så det nästan har gjort ont att andas. Överallt, t.o.m på skabbsnön, så har det glittrat av snökristaller.
Nu ikväll var jag iväg och provianterade (o)nödvändiga saker, och det var en mörk och fin stärnhimmel. På hemvägen började det snöa iskristaller, eller dala ner snarare. De virvlade runt i luften och under gatlyktorna gnistrade de som små diamanter. Fångade några på vanten och kristallerna var hur vackra som helst. De var knappt mm stora men ändå fulländade små stjärnor, och de smälte knappt av kroppsvärmen  eller av andedräkten.
Det var verkligen en av stunderna som påminner om livets värde och vilken tur man kan ha som människa, inte vara drabbad av krig eller svält och att man har möjligheten att pluggar på en fin utbildning med helt underbara kumpaner.


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨***¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Den fina utbildningen var det.. Har börjat med bolster idag! Valde ut färger och gjorde en randning under förmiddagen och började väva innan lunch. Har kommit nästan 15 cm redan, av 140 cm på 70 cm bredd. Har planerat att göra en stor kudde, eller slå till rejält och ha en annan baksida till tyget så det blir en jättekudde!!
Det var svårt att räkna ut hur mkt garn det skulle gå åt, var tvungen att be om hjälp med uträkningarna flera gånger innan poletten slutligen föll på plats. Vet inte vad som var värst, att inte förstå och känna sig dum eller be om hjälp och känna sig ännu dummare.. Eller altenativ nr 3, att upprepa att man är dum som inte förstår som ett negativt mantra. Eller altenativ nr 4, att skriva upp det så att andra kan läsa om det. Dust..

Började med ett nytt par sockor ikväll, men det var inte riktigt min färg på garnet (ena nystandet vinrött och andra grått med en röd tråd i). Är inte 100% nöjd med dem heller, men fick inte rimla upp dem för de andra i grottan. Det kommer dröja evigheter innan jag kommer sticka ett par till mig själv, nån som har hemstickade sockor till salu??

Det är ägg till frukost imorn!!! *mums*

Höres.
Många kramar..





Ingen rubrik..

Gokväll. Har ingen lust att skriva men tänkte tvinga ner några rader ändå. Är trött, frusen och godissugen.. Temraturen 7 minus med tillhörande vindar här på gotland känns som 20 minus hemma.

I fredags blev snöbollskriget av, det var hur kul som helst!! Visste inte att snö kunde vara så roligt. Begreppet äta snö fick en ny betydelse för mig, det var inte gott alls.. Trots detta ägde jag de andra tre fullständigt :)
På lördagen for jag och sandra in till Visby på hattjakt (inte till mig den här gången..). Hade inte planerat att köpa nått förutom en bok, men hittade massa fina kläder, kortspelet UNO och en fullständigt onödig men jättesöt nyckelring. Det blev en mysig dag, med varmchoklad på cafét ringduvan.  På kvällen var det fest på hemses festlokal matsalen, men det blev en tidig kväll. Cidern var sliskig, ljudnivån hög och det var fulla, äckliga människor överallt.
Söndagen var slö, hade tänkt väva hela dagen men det blev bara nån timme på eftermidagen. Röja upp i rummet var oxå med på listan men det förträngdes skickligt hela dagen och kvällen. På kvällen kollade vi på Stekta Gröna Tomater, den var lika bra den här gången oxå.

Idag då.. Jo, det har rullat på. Vävde klart och klippte ner handuksväven i eftermiddags, är sjukt trött på den nu. Måste väva band till hankar till den, klippa till och fålla den innan den blir helt klar och kan slängas i nått hörn och skämmas.
Blir så frustrerad på mig själv ibland, jämför mig med de andra mot bättre vetande. Lovade mig själv att inte göra det i början av terminen, lyckas inte ens hålla löften till mig själv. Värdelöst.. 

Kanske inte världens muntraste inlägg, men det får duga..

Höres.
Många kramar..


Ta daa!!

Ha, nu är ni bra överaskade!! Tre inlägg på tre dagar, det är inte illa.. Tänkte exprimentera och se hur det känns att försöka skriva några rader varje dag, eller så ofta som skrivarlusten och skolans internet tillåter. Det är så drygt i längden att skriva (och förmodligen läsa) långa inlägg.

Blev klar med tramp-proverna på handuken idag!! Sju olika trampordningar x 10 cm, i olika inslagsfärger. Har bestämt mig för att göra en handuk i pannama och den andra i nån kypert, med svart inslag på båda. När som är klara och jag listar ut hur man laddar upp bilder så kanske jag kan ge bildbevis i en avlägsen framtid.

Nu har äntligen det mesta börja falla på plats, med vävteorin alltså. Kan läsa en vävsedel utan problem, förutom formler som det krävs miniräknare till. Klarar av det mesta utan att fråga när det gäller att sätta upp en väv och förstår hur trampor och annat undertill vävstolen ska vara. Visst, måste fortfarande ställa 'dumma' frågor eller kolla upp i boken, men det är så befriande att det äntligen börjar fastna!!

Var förbi garnaffären i eftermiddags, och kom därifrån med fina raggsocksgarner TILL MIG SJÄLV (gud vad ego..). Passade på att köpa garner som jag kollat på ganska länge, gråmelerade garner med röd och svart tråd i. Det blir så fint när man stickar, mkt roligare än enfärgade garner. Har massa restgarner till ränder och tår så dom kommer nog bli riktigt fina. :) Köpte även orange och turkost garn att göra roliga sockor med, dom kommer synas allafall..

Var på musikcafé nu ikväll, det var lika fint som vanligt. Det var dock ingen låt som jag fastna extra för som det brukar vara. Självklart spelades mina favvo-instrument: nyckelharpa, fiol och en liten trumma fick vara med på ett hörn. Gillar folkmusik, det känns så bra i själen när det spelas. Och trummor, älskar det!!! Det finns inget bättre än att dansa till trumrytmer, helst utomhus och på natten. *drömmer mig bort..*

Det var dagen det. Höres..

Många kramar!!



Snö..

Tro det eller ej, det är vinter här på gotland. Det är snö, minusgrader och kyliga vindar som biter i kinderna. Det har fis-snöat nu hela veckan, snö i luften som mest virvlar runt men som ändå ger några cm per dag. Försöker artbestämma den men det är varken fluff- eller kramsnö, utan nån tråkig variant som packar sig men som ändå är tillräckligt lätt för att virvla runt och leta sig in innanför sjalen när det blåser. Det är snöbollskrig inplanerat inom en snar framtid, hoppas snön är kvar tills dess..

Idag var det formgivning på shemat. Började med en skissövning som var riktigt kul, snabbskissar på varann på ca en minut. Det var som kroki fast såklart inte naket, och det är var jag riktigt duktig på under gymnasiet. Resten av lektionen var planering och skisser på kommande väv-arbeten. Började kolla rand-inspiration till bolster, men vet inte riktigt vad det är eller vad det används till så jag behöver en genomgång av läraren innan jag kommer igång ordentligt med det.
Efter lunch fortsatte jag med sittdyna nr 4, den blev duvblå istället för gul och grön. Det är ganska mkt varp kvar så jag funderar på att väva så länge som det går, så det blir en lång variant. Ska nog ge handdukarna lite tid imorn, så proverna blir klara allafall. Kan inte lista ut om det är jag som är långsam på att väva eller om det är resten i klassen som är snabba..

Fick tillbaka min gröna matta idag, den hade överlevt att vara på utställning i visby över julen. Tar kanske hem den till nästa lov, har hört rykten att det finns en viss moder som är intresserad av den. Eftersom den varit med på en utställning behöver den inte vara med på en till.

Ibland känns det som att allt blir så fel, blir så trött på mig själv och min förmåga att klanta till det som är bra. Varför..?
Dust..

Nej, höres..

Många kramar!!




uppdatering

Hm, det kanske är dax för en liten uppdatering av helgens eventuella flytt som äntligen blev av. Har börjat på ett inlägg men det blev så flummigt så här kommer ett nytt försök..

*

Lördagen blev reserverad till organisation och packning, det gick bättre än väntat trots att tidsplanen blev försenad av en försovning. Det var ganska tråkigt, och det var så mkt som skulle få plats i olika väskor. Förstår inte hur mkt jag kan samla på mig under en termin, även om det var mkt från förra året. Det vore bra med ett stort bål ibland och slänga allt sentimentalt skit som jag aldrig har hjärta att slänga.
Fick hjälp att flytta alla grejer till nya rummet när allt tillslut var nerpackat, tack än en gång även om ni aldrig kommer läsa det här. Möblerade om i rummet direkt, gjorde en dubbelsäng av de båda sängarna och flyttade på skrivbordet så det blev mer dolt från fönstret. Fick upp gardinerna direkt, är nästan stolt över mig själv. Fick det mesta på sin plats innan jag gjorde rummet redo för inflyttningsfest.
Det blev en mysig kväll, med musik och kortspel. Drack antivirus-vin (det kallas egentligen Asti, men jag glömmer jämt bort namnet och kallar det avast= antivirus-vin. Hur logiskt som helst!!) och bjöd på vindruvor och polly. Mitt rum passa bra för att vara många i, både sittplatser i sängen, vid skrivbordet och på golvet. Ett rum med många möjligheter!!

Det blev sovmorgon på söndagen, missade nästan frukosten. Var lite seg, hade glömt att dricka vatten under kvällen och det märktes. Tvingade med mig sällskap och gick en uppvakning-promenad och passade på att köpa städgrejer. Det var kallt och blåsigt, men uppfriskande. Började med städningen av det gamla rummet ganska sent på dagen, och hade totalt undarskattat rummets smutsighet.
Det blev en lång em/kväll där tiden gick på tok för fort för min smak. Hade nån idé att spara delar i badrummet till sist som inte visade sig vara så bra, för när allt annat var klart var jag på tok för trött att skura kakelväggar rena från vattensänk. Fuskade och sköt upp det till måndagsförmiddagen, tog en dush och förpestade mina kumpaner i grottan med min övertrötthet kombinerad med att ha varit ensam hela em/kvällen och andats in rengöringsångor. Vi kollade på övermööra (läs värmlänska för day after tomorrow) och det var roligt att ifrågasätta alla amerikanska klicheér.  

Städade klart det sista, fick rummet inspekterat och godkänt och lämnade nycklarna på måndagsförmiddagen. Det var verkligen skönt att få det ur världen!!! Nu kan jag lägga energi på nya rummet, lägga allt på sin plats och få upp grejer på väggarna.
Började väva på sittdynor-väven efter lunchen, blev klar med en under eftermiddagen. Det var kul, var lätt att komma in i och gav snabba resultat. Sittdyna nr 1 blev grön med grå skinnrems-rader. Gjorde remsor av spill från skinn från gotlandsfår, hur lyxigt material som helst att arbeta med. Även skabbiga remsor blev fina när de väl var invävda, hoppas verkligen nu att sittdynorna kommer vara funktionsdugliga.

På måndagskvällen drog hela klassen in till visby och almedalsbiblioteket där det var cat walk med do redo-kläderna från i höstas. Var inte med i gruppen som ordnade det hela, men hjälpte till under uppvisningen med att skicka in rätt modell vid rätt tillfälle under cat walken. Det var kul att hjälpa till, även om det var nervöst innan ifall allt verkligen skulle fungera. Efteråt var jag dödstrött och tog en tidig kväll, eller så tidig som den kunde bli.  

Idag tisdag har jag fortsatt med mina sittdynor, har gjort klart två till. Nr 2 blev röd med ett försök till regelbunden skinnremse-rapport, och nr 3 blev svart med kort avstånd mellan skinnpartierna. (ja, jag vet att det kanske är svårt att förstå, är inte så bra på att förklara..) Har kvar varp till ännu en sittdyna, den ska få bli grön och gul. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, ska behålla den gröna själv men behöver inte riktigt resten. Försökte göra byteshandel med den röda idag, får se hur det slutar.

*

Tss, det blev ännu ett långt inlägg.

Höres i en avlägsen framtid.

Många kramar!!


shit pommes..

Borde krypa ner och sova i min nybäddade säng, men tänkte skriva några rader först. Är just hemkommen från en biokväll i visby, jag och några till for dit och kollade på Avatar. Den var lika bra den här gången, nästan bättre nu när jag visste vad som skulle hända och slapp rycka till hela tiden. Innan bion åt vi på pizzeria, lyckades nästan äta hela förutom kanterna, lite ovanligt när det gäller mig. 

Eventuellt är nu säkert, ska flytta till det eventuella rummet nu redan ihelgen. Fick nycklarna idag (igår?) och har inspekterat rummet, det är stort och fint. Dock är det på nedre plan och med insyn från skolgården, men det går att leva med. Annars så borde det vara ett enkelt problem att lösa. Har planerat att ha lördagen som pack- och flytt- och packa upp-dag(och såklart inflyttningsfest på kvällen), och söndagen till att städa ur det gamla rummet. Ska göra lista på allt att följa, det är så roligt att stryka när det väl är gjort.

Har kommit igång med min handduksväv, provar olika vävtekniker och inslagsfärger. Konstigt nog passar svart bäst, framhäver det gula, smälter in i det blåa och förhöjer de mörkblåa smala ränderna. Blått blir bara dassigt och gult blir katastrof. Oblekt var ok, ska prova olika nyanser innan jag bestämmer mig. Ska..

..nej, nu kan jag inte tänka längre och sängen slingrar sina tentakler runt mig. Ibland går tiden för fort..

Många kramar..

Eventuellt..

Tjo!! Eventuellt ska jag äntligen få byta rum. Eventuellt ska en elev i musik (eller var det foto??) eventuellt sluta redan till fredagen och då har jag eventuellt första tjing på hennes rum i Nygårds-huset!! Om hon eventuellt slutar kommer jag eventuellt kunna flytta in i hennes rum redan till helgen, och då blir det eventuellt en flytt- och städhelg. Eventuellt alltså.. (Eventuellt'en kommer från husmodern, som inte ville ge allt för stort hopp..)
Är såklart jätteglad över denna eventuella nyhet, och har börjat städa upp lite eventuellt ifall att. Håller tummarna, men försöker hålla ner hoppet en smula, för det är ju trots allt bara eventuellt..

Visste ni att det tar cirkus en kvart att äta en klementinklyfta cell för cell? Inte, men så är det(vetenskapligt bevisat).. Skinnet ser ganska äckligt ut, som torr flagnad människohud, inte gott alls att äta upp (inte för att jag gjorde det heller *blurk*).

..och jag är inte konstig, bara lätt uttråkad och nyfiken..

Har fått hjälp att färgat om håret ikväll, så nu är det rött och fint igen. Det är lika spännande varje gång att se vilken röda nyans det blir. REDHEAD!!!

..och jag är inte kittlig heller, det bara verkade så.

SEGER!! Har skedat klart handduksvarpen, och börjat med med framknytningen. Så imorn kommer jag eventuellt kunna börja väva!! TJO!! (det börjar bli kul igen)

Det var mysko väder här i hemse idag, fin rimfrost överallt på alla träden och minusgrader, men fuktigt i luften. Det var på gränsen till kramsnö på vissa ställen, och puder på andra. Mysko indeed.. (Tss. Vilka konsekvenser.)

Lista/måste göras:
¤ tvätta morgon/fm
¤ röja i rummet för den evetuella flytten
¤ hänga/ta hand om ren och evetuellt torr tvätt
¤ fika på bagarns!!! (eventuellt på fredag istället..)
¤ prata med skolan om mitt csn-kort
¤ eventuellt (högst troligt) film i grottan på kvällen..

Nej, tror det kan vara en mening med livet trots allt, även om det verkar vara ganska dunkla och svårtolkade svar.. (Flumm) Upplys mig tack!! Typ igår..

Många kramar!!

Ps. Tävling!! Hur många eventuellt var det med i texten? (dessa eventuellt är eventuellt inräknat..) Fina priser kan eventuellt utlovas..

Ingen rubrik..

Är trött, så trött så trött. Trots det kan jag inte sova, hur jag än försöker. Tror det är en förkylning som ligger och gror, allafall enligt tidigare erfarenheter av oförklarliga (o)tröttligheter. Hade tänkt och simma imorn, får se då på dagsläget, motion är ju alltid bra enligt de gamla grekerna. Var på promenad nu ikväll, det var för kallt att ha kjol istället för långkallingar och byxor, så den blev ganska kort.. Väl hemma blev det en lång varm dränk-dusch, men antagligen är blandaren trasig eller så har jag blivit värmetålig som tusan för det kändes ljummet tillslut fast det var på det varmaste. Det blev en kväll på rummet istället för grottan, det skulle kollas skräckis med clowner och det sätter igång min fantasi på högvarv så det blev skolk för min del. Det är lite konstigt, en del av mig vill vara ensam på rummet, och en annan får panik av det. Borde inte vara ensam, för då kommer grubblet krypande från alla mörka vrår och börjar ifrågasätta meningen med livet.. Vet ibland inte vad jag borde göra , hur jag ska leva, vad som är det rätta. Misstänker allafall att det är en dum idé att skriva ner såna här tankar på något som inte kan brännas eller raderas för all framtid. Men läsning sker på egen risk.
En bra grej är att jag har skaffat spotify premium, samt ökat på spellistan. Är fortfarande förvånad att det inte blir reklam hela tiden, men skönt är det att vara utan allafall. En framgång för dagen är att jag har solvat klart handduksvarpen, så imorn blir det antagligen skedning eller vävning av sittdynor. Av nån anledning kommer jag och läraren inte överens helt hundra, det är lite synd för jag vet inte riktigt vad som hänt. Tänker göra mitt bästa de här väv-veckorna allafall, och sen se om det blir några vettiga resultat av det.

Nej, här var allt för glatt. Ska nog bädda rent och ge sängen en ny chans.

Många kramar.. tänker fortfarande på dig (ofta, aldrig, hela tiden..)


slödag..

Hallelulijah, dagen gick bättre än förväntat!! Har varken städat, tvättat eller simmat, har överlevt utmärkt utan det. Däremot sovmorgon, promenad och filmer, 4 st närmare bestämt. Märkte nu ikväll hur mkt jag saknat gemenskapen i grottan, att sitta och trängas i soffan, (det blir trängsel oavsett om man är 3 st eller 7..) sticka och prata bort filmer. Det är helt obeskrivligt, tänk att jag får vara en del av det!!! Helt otroligt..

Det gick bättre än jag hoppats, det kändes nästan som förut. Drabbades såklart av tunghäfta, skulle ge mycket för att kunna vara en silvertunga. Tänk att kunna prata om allt och ingenting utan att verka löjlig eller att bli missförstådd. När jag väl får fram ord så låter det så dumt, allafall i mina öron, löjliga eller retsamma. Menmen, sånt är väl livet. Vet inte vad jag ska skriva så det låter vettigt..

Är på milow-humör, så här kommer en av mina favoritlåtar av honom och en till änglaröst.



Många kramar!!


Back på the Ö..

Nu är jag tillbaka på gotland igen, på gamla folkan i hemse. Resdagen i fredags gick bra, med en tidig morgon och en lång dag (ska inte klaga då jag har kortast resväg bland mina kumpaner). Hittade sällskap på bussterminalen, en i klassen och hennes kompis. Det kändes bra att ha sällskap, även om vi inte satt på samma plats hela tiden så hade man någon att prata och resa med. Väl framme på gotland så möttes vi av snålblåst, inte så kul när man måste bestiga branta backar för att nå busshållplatsen.
Det var skönt att till slut vara framme på gamla folkan, ta en tur till ica och sen slappa framför let's dance. (Vad hade programledaren för klänning egentligen?? Var det ens en klänning? Vad tänkte hon när hon valde det plagget? Det var det enda jag konsentrera mig på tillslut..)
*
Idag har jag gjort visby, och det blev en dyrare historia än jag räknat med. Hittade ett par nya skor, varmfodrade gore-tex skor i sneakers-modell. Dom är hur sköna som helst och perfekta att ha här på gotland där det inte är allt för mkt snö. Är jättenöjd med det köpet. Hittade även kläder, t.o.m på rean!! Köpte även en ram och passpartoue till mitt skiss-porträtt. Det var skönt men samtidigt tråkigt att vara ensam, lite underligt..
***
Övriga veckan så? Disney on Ice var helt otroligt, satt trollbunden så fort jag hade chansen. Dom var så duktiga på isen, och dräkterna var fantastiska. Finast var lejonen och roligast sjöstjärnorna.
Onsdag och torsdag försvann i små rökfuffar, gick hur snabbt som helst. Fick resfeber på torsdagskvällen, var hur nära som helst att boka om till en senare färja.. Packningen gick bättre än förväntat, fick plats med allt i den mindre rullväskan. Den är helt underbar, så lätt och smidig att ha med!! Den blev inte ens tung (ganska logiskt eftersom den är mindre..) och så är den snygg!! :P
***
Imorn söndag har jag tänkt tvätta lite, simma eller promenera och allmänt slappa (och försöka att inte grubbla).

Många kramar!!


Ingen rubrik..

Skrivkramp..

Kan inte ens skriva några inledande rader innan skrivkrampen drabbar händerna och hjärnan. Har ingen lust att skriva det gamla vanliga: Oj, är det redan helg. eller: Redan 3 januari, det är läskigt vad tiden går fort.. Alltså struntar jag i det, ifall ni vill ha en inledning så får ni använda er fantasi..

***

Det är fluffsnö ute!! Lätt, inte alls blöt och underbart vackert!! Det ligger och bara ser fint ut överallt, på grenar och trädgårdsmöbler, täcker all den gamla snön och det bästa av allt (!!!) omöjlig att göra snöbollar av!! *lycklig* Var ute i helgen och tog lite bilder när det snöade och solen fortfarande var uppe. Kameran dog ju såklart efter en stund, men lyckades få till flera fina. Det var inte så kallt enligt termometern, men det kändes 'ndå på kinderna.
Väl hemma vid datorn upptäckte jag att det var nått knas med datuminställningen på kameran, så jag raderade alla bilder med fel datum och tänkte mig inte för när jag drog ut sladden ur kameran. När datumet var ändrat och jag skulle ladda in bilderna på nytt upptäckte jag att drygt en tredjedel av bilderna var borta.. Morr, vad arg jag var på mig själv, alltid ska jag klanta till det. Nu förstår jag varför man ska använda säker borttagning av maskinvara, hatar att lära mig saker den hårda vägen. Nu väntar jag på nästa vackra vinterdag så jag kan ta fler fina vinterbilder och ersätta dem som försvann..

Bakade ut förra årets sista pepparkaksdeg i helgen, eller årets första, det får man tolka själv.. Gjorde bara dem godaste formarna, som stjärnfall, löv, fötter, igelkottar, änglar, småttingar i olika varianter och såklart mina nya: tigern och elefanten. Det tog ganska lång tid att baka ut en hel deg själv, mkt spring tll ugnen.. Var fullständigt mätt, både på deg och på lukten, när jag var klar, men kände att det var min plikt som bagerska att provsmaka de färdiga kakorna tillsammans med mjölk. Dom blev godkända även denna gång!!
Idag kände jag mig löjligt barnslig, men kunde inte motstå att glasyra pepparkakorna. Egentligen var bara tigrarna och elefanterna offer, men det var så mkt glasyr kvar så jag glasyrade ganska många peparkakor till slut.. Tigrarna och elefanterna blev riktigt konstnärliga, men mina andra offer blev oxå fina. Det kommer bra säga slurp så är dom slutfikade, allafall när jag är så dum och skriver det här..

Annars så har det varit en mysig slapparhelg, inte gjort så mkt vettigt. Förkylningen drog över ganska snabbt, vet inte alls vad det var för en slug variant. Trimmade av axa hennes raggmunk-kostym, så nu ser hon nästan ut som en borderterrier igen. Det var djurplågeri enligt henne, men den gamla döda pälsen nästa föll av sig själv så den kan ju knappast ha gjort ont..
Har försökt att ta kort på lilla terrorist-valpen här hemma, men hon är konstigt nog rädd för kameran. Hon springer sin väg direkt, så det enda man får fast på bild är en liten vit rumpa och svans. Försökte muta henne med frolic, men det gick hon inte på. Hoppas hon vänjer sig med kameran och blixten snart så jag får nån fin valpbild på henne. Axa är tvärtom en liten fotomodell, trots sitt raggmunks-yttre, och låter sig snällt bli fotograferad.  

I veckan väntas några jobbpass och på tisdag ska vi fara hela gänget till globen och kolla på Disney on Ice!! Det ska bli spännande, även om jag åker dit som assisten. På fredag blir det hemfärd till Gotland igen, ska ta det lungt på helgen och vila upp mig efter det ansträngande lovet.. :) Har funderat på att göra visby på lördagen, och kolla rea-utbudet på kläder.

Hm.. Blev det långt inlägg, trots skrivkrampen..

Många kramar!!


2009-lista


Har lånat Simones 2009-lista. Hoppas det var ok?!  :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Varit modig, på många olika sätt.
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Kommer ärligt talat inte ihåg om jag gav några..
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Nej.
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej, tack och lov.
5. Vilka länder besökte du?: Fuerteventura (kanarieöarna) och Åland.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Vet inte..
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: En januarikväll/natt av grubbel som var evighetslång. 
8. Vad var din största framgång 2009?: Att min kamp äntligen har gett resultat (små, men de finns)
9. Största misstaget?: Huu..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Inget värre än vanliga förkylningar.
11. Bästa köpet?: Nya hemma-kängor, hur sköna som helst!! Och min hatt såklart!!!
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Troligen mest på onödigheter..  
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Gotland!!!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: Moto boy. 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Bästa året hitills, på många sätt.
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Varit mer diciplinerad i mitt hantverkande, göra klart saker i tid osv. 
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Vet inte..
18. Hur tillbringar du julen?: Hemma med familjen.
19. Blev du kär i år?: Ja.
20. Favoritprogram på TV?: Vet inte. 
21. Bästa boken du läste i år?: Den sista föreläsningen av Randy Pausch 
22. Största musikaliska upptäckten?: Spotify!! (fortfarande frälst)
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Högtalare till datorn. 
25. Något du önskade dig men inte fick?: Kommer inte ihåg.  
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Bjöd på jordgubbstårta. :)  
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Att jag utvecklas mer som person.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Tss, tappert försök att vara bohemisk kanske?!!
29. Vad fick dig att må bra?: Gamla folkan och alla underbara kumpaner där.  
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Tss..  
31. Vem saknar du?: Dig..
32. De bästa nya människorna du träffade?: Alla mina kumpaner på gamla folkan!!

Många kramar.

RSS 2.0