Rent

Gokväll.

Tänkte egentligen skriva ett seriöst inlägg, men har inte riktigt flyt. Har raderat flera gånger så jag skriver nog imorn istället, eller glömmer bort att skriva helt..

Här är några fina, men lite sorgliga, texter från musikalen Rent. Det finns fler som är fina, men jag kan dem inte utantill ännu..

Life support
There only us, there only this.
Forget regret, or life is your's to miss.
No other road, no other way. No day but today.

Will I?
Will I lose my dignity, will someone care?
Will I wake tomorrow, from this nightmare?


*

Ska kanske sova nu. Ska börja med vävning och vävteori imorn och hålla på fram till jul.

Många kramar, tänker på dig (mer än jag borde..)

The opposit of war is not peace, it's creation. :)


Onda änglar & goda djävlar.

Klockan är mitt i natten, ute blåser det och jag är klarvaken.. Det börjar kännas som en dum vana att inte bli trött föränn kl 1 på vardagkvällar. Jag är ju inte överdrivet trött på dagarna heller, så jag kan inte lista ut varför det har blivit såhär. Vill simma, kanske blir trött av det. Det är värt att prova allafall..

Nu en efterlysning: Har någon sett en skaparlust som ligger och skräpar i nått dammig hörn? Om ni har sett den så kan den vara min, men tyvärr har den varit borta så länge så jag har glömt bort hur den ser ut. Jag börjar behöva den, ska börja väva nu nästa vecka och ska hålla på fram till jul (så den kan ju vara användbar). Hittelön utlovas.

Rubriken?! Jo, det var nått jag sa till en i klassen, kommer inte ihåg i vilket sammanhang, som har hakat sig fast i hjärnan. Det känns så bra att skriva det, ett blivande tygtryck kanske??!

Vilket svammelinlägg..

Har köpt garn idag (igår??), matriell lycka. *glad*
Har nu garn till flera julklappar, så nu ska tomteverkstan starta. Dumt nog så missade jag köpa ett nystan garn till en av julklapparna som jag så gärna vill börja på, men borde  och ska prioritera andra.. Det är kul att sticka, allafall när det är till andra. Ska göra ett par sockor till mig själv sen av alla restgarner som blir, det kommer bli ett fullkomligt unikt par. :)

Imorn (idag?) ska jag ha formgivning. Har läxa att ta med ett mönster som jag gillar och visa upp. Tänkte vara ego och ta med mitt tygtryck från förra året, ett mosaikmönster i grönt på linnetyg.
På fredag har jag självstudiedag. MÅSTE vara diciplinerad och väva på (massa svordomar) mattan. Har ju gjort halva, så andra halvan borde ju inte vara så komplicerad att göra klar (eller hur??).

*

Nej, borde kanske försöka sova nu, det är ju en dag imorgon (idag??) oxå..

Många kramar.


Ingen rubrik..

Gokväll.

Nu är jag tillbaka till gotland igen efter en väldigt mysig hemma-helg. Jag har varit med familjen, gått på bio, busat med världens sötaste valp, bakat pepparkaksdeg, gått promenader och passat på att laddat batterierna..

***

Annars..?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Är det den känslan som brukar kallas skrivkramp? Och hur blev ett inlägg en mening?

Mitt rum är kaos.. Ibland känns det som om mitt liv är kaos, eller allafall konstigt. Idag har varit konstig, den saken är säker..

*

'Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.' 
Sen en tid tillbaka - Melissa Horn

*

Nu har jag broderi på schemat i dagarna tre. Uppgiften går ut på att brodera tre saker/bilder (what ever) som hör ihop på tre tygstycken på A3-storlek. Jag bestämde mig för att brodera en syrenkvist i olika årstider: vinter, vår och försommar.

Skulle till garnaffärn och köpa garn till en julklapp idag, men orkade inte.. Jag ska istället kolla vilka julklappar jag behöver med garn till och köpa allt på en gång. Undrar om jag har tagit vatten över huvudet när det gäller min julklappsplanering?

*

Ikväll är det filmstudiobio igen: Max Manus. Det är tydligen en sann histora om norrmannen Max Manus och hans kamp mot nazismen under andra världskriget. Der ska bli intressant att titta på den.

*

Och förlåt, jag ska sluta gömma dina nycklar. (Men det är ju så frestande..)

**

Har inget vettig att skriva, så jag slutar nu..

Många kramar







HEMHEMHEM!!!

Imorgon ska jag hem! Imorn ska jag hem!! Imorgon är jag hemma vid den här tiden!!! Imorgon tar jag em-färjan hem till fastlandet!!! Imorn ska jag HEM!!!

Hm, det blev många utropstecken där. Men det bjuder jag på! :)

Jag kan inte riktigt förstå varför jag är så glad för att åka hem, jag har det ju underbart här på gamla folkan med alla underbara sötnötar till kumpaner. Menmen, livet behöver väll sina små mysterier ibland..

*

Ikväll är jag trött för ovanlighetens skull, och det känns helt underbart. Den senaste veckan har jag inte blivit trött föränn kl 1 på natten, knappt det. Det är konstigt för jag har ju varit pigg och klarat av dagarna, och inte tagit tupplurer, men det får väl vara ett mysterium det oxå..

Idag fick jag kroppkakor till lunch här på gamla folkan. Dom var riktigt goda, men orkade inte mer än en som vanligt. Det var fullt i matsalen, inte bara folkan-elever utan hela södra gotland var där och trängdes. Det är alltid så när det serveras kroppkakor, infödingarna verkar ha nån slags radar när det gäller sånt.

På stickfronten så är jag klar med den gröna sjalen, och den blev riktigt lång mellan snibbarna (vad är det för ord egentligen, låter ganska snuskigt..). Den är fin, men väldigt hård. Jag ska tvätta den inom en snar framtid, hoppas den blir gosigare att ha på sig då. Annars så har stickbesattheten lagt sig för tillfället, det ska bli skönt med en paus i helgen. Om jag får abstinens så har jag stickor och massor med garn hemma..

Nej, nu kallar sängen (och kanske lite städning i kaoset innan dess)..

Imorn ska jag hem!!!

Många kramar!!

//kaisa

dust..


Ibland så..

Ingen kommentar.


***

Nej, nu är det slut på smakproverna från min kaotiska hjärna. Dax att bli mitt gamla vanliga jag igen..

Vill skriva men har egentligen inget att skriva om. Hade en något meningslös lektionsdag idag, eller så är det bara jag som är negativ. Vi skulle göra prover på nån slags dekorationspyssel, och nåde den som ville göra något annat innan det var klart. Imorgon blir det oxå massa skrot, vi ska fläta olika slags band. Men då tänker jag göra nått vettigt allafall och göra nyckelband, det har man allafall användning för.

På stickfronten är jag nästan klar med min gröna sjal. Den har oxå blivit monsterstor, men på ett annat sätt. Annars så ska jag börja sticka sockor med annat garn och annat mönster, men förstår inte riktigt mönstret ännu. Ska prata med nån imorn som kan översätta stickspråket till svenska..

*

Längtar hem så det nästan är sjukt.. Vet inte varför. Mitt rum känns som det där tortyrrummet där väggarna börjar röra på sig och klämmer ihjäl en när de slutligen når mitten. Men problemet är att det inte försvinner då jag flytt iväg några timmar.
Har kollat upp biljettpriserna ifall att jag inte står ut, det blir runt 600 kr totalt tur och retur med båtbussbiljetterna inberäknade. Så var det nu ikväll allafall, de kanske höjs till imorgon. Men hur som helst så känns det ändå som ett vettigt pris för att rymma iväg, få ro att tänka och att ladda batterierna igen.

Undra vad en lobotomi kostar? Är det värt för att slippa ha kaos i huvudet?

*

Nej, nu kanske det är dax för sängen. Hoppas morgondagen blir bra, full med möjligheter.

Föresten, köpte ett sånt där ICA-djurpar idag, en sköldpadda med unge. Supersöt!!


Många kramar, tänker på dig.

***


Karusell

VARNING.


Det här är ett ocensurerat inlägg direkt från mitt huvud. Min hjärna håller på att sprängas och jag måste skriva av mig.

Om du inte klarar av konsekvenserna av att kolla in i mitt huvud så låt bli att läsa..






Idag har jag varit förvirrad och tänkt hela tiden, men jag kommer inte riktigt ihåg vad jag tänkt... Det har inte varit det vanliga grubblet, utan något helt främmande. Under förmiddagens genomgång så hörde jag inte ett ord, så upptagen av att fundera var jag. Samtidigt var jag glad, glad, glad. Och det känns lite overkligt. Det känns så rätt, men jag är rädd att det inte är så enkelt.. Tänk om allt bara är ett dumt missförstånd..? Tänk om..


...

(ingen rubrik)

Hej alla. Det är lördagkväll, klockan är ca 22:30, och jag har inget bättre för mig än att skriva blogg.
Gamla folkan är helt öde, man nästan ser ökenbuskarna rassla runt i de tomma korridorerna och salarna. Ungefär hälften av internateleverna är iväg på olika studiebesök, och resten är trötta och osociala. Mina kumpaner är borta på studiebesök, är trötta eller kollar på die hard 4.

Annars så har veckan gått fort. Under onsdag och torsdag hade min klass textila tekniker som stickning, nålbindning och virkning.  Vi började med nålbindning, men eftersom jag redan kan det och dessutom glömmer bort alla nya sätt att börja som jag försökt lära mig så höll jag på med stickning istället. Jag arbetade med två arbeten samtidigt: en julklapp och en sjal som jag köpt jättefint(läs dyrt) garn till. Julklappen blev klar i veckan och sjalen rev jag upp flera gånger innan jag hittade ett sätt att öka maskorna på som jag trivdes med. Jag har märkt att jag är en riktig perfektionist när det gäller de saker jag gör, allafall om jag gör sakerna åt andra.
Sjalen har jag arbetat med under torsdagen, lite på fredagen och nu på lördagkvällen, och den har verkligen blivit stor!! Jag blev klar med den nu innan die hard började (och jag flydde..) och har den svept runt axlarna. Och den är min, bara min. Om jag hör mig själv erbjuda den till nån annan eller att sälja den billigt så tar jag nog livet av mig..

I fredags så var jag och de som var kvar i klassen till Visby och lyssna på föreläsning. Det var en självgod, knubbig medelålders man, med gigantiskt ego, som berättade om sina 20 år som "konstnär", och de elva år han spenderat på olika konstskolor. Jag kommer inte ihåg var karln hette, men han kom tydligen från Sälen i Dalarna. Enligt han så hade han ett dalarna-trauma som han bearbetade genom att skapa väldigt provokativ konst med dalarna-tema. Bland annat så skivade han upp dalahästar och sålde i lösvikt i köttdisken, byggde allt möjligt med avloppsrör, broderade allmogemönster på bombarjackor och byggde ett rött snickarglädje-hus i Liverpool som spelade abbamusik dygnet runt i en vecka. (puh, vilken lång mening det blev.)
Jag kan inte bestämma mig vad jag tyckte om karlns konst, men det var väldigt facinerande det han ändå hade gjort och hur det hade påverkat folk. Tydligen hade han varit med och byggt ett lusthus och placerat det i Norrtäljeån, och fått massa bra respons och hyllningar över svenska trätraditionen. Men efter en vecka hade han gått ut med ett pressmedelande om att det inte alls var svenskt snickeri, utan från nått ställe i sydamerika. Jag misstänker att han inte var så poppis i Norrtälje efter det, inte med den rospiggska tjurigheten som regerar.

Hm, nu blev det ju ett ganska lång inlägg ändå. Jag lär mig aldrig..

Imorn allafall har jag tvätttid på em, så på fm och under dagen ska/måste jag väva på min trasmatta. Jag har halva kvar och det borde inte ta så lång tid när jag väl sätter igång. Tänkte klämma in en promenad och kanske lite städning innan det blir kväll igen. Mitt rum blev mindre efter jag möblerade om det så det blir stökigt på nolltid. (intressant att veta va?!)

Oj, har ju glömt att skriva i bloggen att jag har klippt mig och färgat håret!! Det hände för 1 ½ vecka sen, och jag klippte av längden på håret själv (har sparat flätan!!). Frisören gjorde ett toppenjobb, och fick fram en riktigt snygg frisyr med kort nacke och lugg. På kvällen fick jag hjälp att färga håret med henna, och det blev rött och fint. Nu i veckan färgade jag om håret igen med henna, så nu är det en djup, fin röd ton på håret. Det är helt underbart att ha kort hår igen, och en lättnad att slippa tappa 40-50 cm långa hårstrån varje gång jag kommer i närheten av en duch eller en hårborste. 

Vill avsluta med att varna för matrix-triliogin. Ettan är helt ok, men titta inte på andra eller tredje. Det var tortyr och jag fick inte ens göra ljudeffekter eller viska replikerna (blev en aning övertrött..), men gjorde det ändå. *mohahaha*

Nej, nu måste jag sluta.. Klockan är 23:25, det tog nästan en timme att skriva och redigera denna enkla text.

Hoppas ni gillar den :) 

Hade sötnötar!!

*kramar*
 

Livet är en fest..

.. eller inte.

Sitter och är social med datorn, och lyssnar på Mika. Vi måste smyga till oss stunder ibland mellan skolan och filmkvällarna.. Det här stället är ett väldigt bra ställe för datoravgiftning, allafall om man är trött av sig som jag.

Har haft materialkunskap idag, och pratat om bomull. Det är en väldigt stygg textilväxt, eller all industri omkring den allafall. Visste ni att det går åt massor av rent vatten och kemikalier för att tillverka bomullstextilier, och att all skit går ut i naturen och förstör. Huu..
Efter det hade jag formgivning, målade upp grundfärgerna och en färgcirkel. Efter em-fikat gick jag och två till simhallen och motionerade lite. Jag slutade efter ett mindre antal längder än vanligt, fick ont i knäet och ville inte fresta ödet mera. Ikväll är det filmstudiobio, ska kolla på sunshine clearing. Jag har sett halva, det verkade ok. 

Igår var det Internationell dag här på gamla folkan, det var massa föreläsningar under dagen och teater på kvällen. Jag vaknade på fel sida, var jättetrött och sedan gick det bara utför. Efter fm-fikat gömde jag mig på rummet där allt brast, sedan ringde jag hem till mamma för att höra hennes röst och få lite tröst. Det slutade med att jag sjukanmälde mig för resten av dagen, bäddade rent i sängen, tog en varm dusch och sov hela eftermiddagen. 
Efter jag vaknat till liv igen så åt jag lite internationell mat, som ärligt talat var lite för internationell för mig, och gick till de andra i klassen som redan var nere på byn. Jag vet inte om jag var så mkt till sällskap, men jag tog mig dit allafall. Jag festade till det med cola och godis till teatern, som jag inte åt så mkt av.

Teatern hette Nordost och handlade om tre kvinnors livsöden under ett gisslandrama i moskva i nån stor teater 23 okt 2002. Den var väldigt gripande, och det var svårt att avgöra vilken som talade "sanning" om vad som hände den kvällen. Jag är glad att Sverige inte är "styrt" av nått stort land som Ryssland, eller USA för den delen. Och jag är verkligen lyckligt lottad att Sverige inte ligger i krig, vill inte ens tänka på hur det skulle vara.
Efter teatern kollade vi på film igen, jag valde spirit för den kändes lätt-tittad. Åt lite nudlar till kvällsmat och satt lutad mot sandra genom hela filmen. Tack! Det gjorde min dag bättre, är din för evigt.

Hade bra sötnötar!

*kram* kaisa


Lista

Lista stulen från syrran.. :)

1. Hur gammal är du om fem år?
27 år (vad mkt det låter..)
2. Vem var den sista du träffade?  Sandra, vi bytte manga med varann.
3. Hur lång är du? 167 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Benjamin Button.
5. Vem ringde du senast? Mamma <3.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till pappa: "Godmorgon där hemma, hoppas allt är bra. jag mår bra, ska brodera idag. Igår klippte jag håret kort och färgade rött med henna. Det är jättefint! kram kaisa"
7. Vad är dagens planer? Kvällens planer är att kolla på idol och på filmen Patrik 1,5.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa är läskigt (till okända) och sms glömmer jag bort.. :)
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma?  Två veckor sedan.
11. Vilken ögonfärg har du? Blågråa
12. När vaknade du idag? 07.20 när klockan ringde, men gick upp 08.10.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej .
14. Vilken är din favoritplats? För tillfället på gamla folkan, men såklart hemma.
15. Vilken plats föredrar du minst? Mörka källare.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Tillsammans med en egen familj.
17. Vad skrämde dig som barn? Speglar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Vännerna när vi var på Bagarns och fika.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Tss, ja.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Nattlinne eller stor t-tröja.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 st.
23. Hur många landskap har du bott i? 3 st.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja..
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota.
26. Är du social? Mer och mer.
27. Vilken är din favoritglass? Vaniljglass med krossad choklad.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Bli väldigt förvånad..
29. Tycker du om kinamat? Japp.
30. Tycker du om kaffe? Nej..
31. Vad dricker du till frukost? Te.
32. Sover du på någon särskild sida? Vet inte.
33. Kan du spela poker? Nej, har inget pokeransikte. :)
34. Tycker du om att mysa? Mm, härligt.
35. Är du en beroendemänniska? Ja, tyvärr..
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? nej.
37. Vill du ha barn? Ja, såklart.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och böcker.
42. Äger du dyra smycken? Jag har lånat min mammas fjärilshalsband. Det är mer värt än alla pengar i världen.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej, aldrig..
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett kinderägg med tråkig leksak :).
45. Vem är den roligaste människan du känner? Många :)
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett på överarmen, efter misslyckad p-stav.
47. Vad har du för ringsignal? Fem myror är fler än fyra elfanter. Men högtalaren är sönder på mobilen :(..
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej, inte vad jag kommer ihåg.
49. Flirtar du mycket? Har inte listat ut hur man gör medvetet..
50. Vart togs din profilbild för din blogg? För ett år sedan.
51. Kan du byta olja på bilen? Ehh.. "pappa, kan du hjälpa mig med en sak?!!" *huvudet på sned*
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Harry Potter och hemlighetens kammare.
54. Läser du dagstidningen? DN och Gotlands allehanda och en till gotlandstidning
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, men köper Herman Hedning.
56. Dansar du i bilen? Ibland
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar oftare på Spotify.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Min bloggadress till sandra.
59. När var du i kyrkan senast? Var på kyrkogården förra fredagnatten och beundrade ljusen, räknas det..?

*kramar* kaisa

Tjo.

Gokväll. Sitter och umgås med min dator för ovanlighetens skull. Har chattat med vänner, skapat konto på bilddagboken och håller på att lyssa igenom alla Bryan Adams låtar på spotify. Jag mår bra, ifall det inte märktes. :)

Det är redan måndag, och den är snart slut. Helgen har varit rolig, har nog varit social hela tiden förutom när jag har sovit. Erkänn att det inte är illa när det gäller mig?!
I fredags så var det hallowenfirande här på gamla folkan. Jag klädde ut mig till Häxan Surtant under dagen, men var en av de få på hela skolan som hade klätt ut sig. På kvällen var det skolfest på byn, så jag förenade mig med de andra och skrudade om till pirat. Jag trivdes bättre som pirat än som häxa :). Vi hade bestämt oss för att ha en lugn och tidig kväll, så att inte resten av helgen skulle bli förstörd.. So we told.. Jag behöver inte förklara det närmare... 

På lördagen väcktes jag av de charmerande kyrkklockorna.. Vem planerade egentligen att placera en kyrka brevid en folkhögskola med stackars studenter som behöver sin sömn. Kan nån svara på det?! Jag fann vägen till matsalen tillslut och återsamlade mig med de andra överlevarna. Vi lyckades pussla ihop gårdagen och började planera för dagens bak-kalas. Vi gick till ICA och köpte ingredienser till alla planerade onyttigheter och såklart en obeskrivlig mängd coca cola.. 
Vi åstakom maränger, chokladbollar (vågar inte skriva negerbollar ifall nån blir upprörd ;)) och två sorters kladdkaka som förtärdes till sällskapsspel och skräckfilm. Vi kollade på nyinspelningen av fredag den 13e och The last house of the left. Den första var bara löjlig och den sista var väldigt obehaglig pga att den var så realistisk. Till alla helgons dags ära kidnappade vi även en av skolans pumpor och gav den en total makeover, till en av de snyggaste och läskigaste pumpor jag någonsin sett. 

Söndagen tillbringades med sömn, städning, ommöblering och filmtittande (4st i rad). Dock har jag städning kvar, la undan allt som var ivägen i lådor och väskor så det måste sorteras och läggas på rätt plats. Men om man struntar i det så är det väldigt snyggt på mitt rum nu :). 

Idag måndag har jag tvättat på morgonen, gjort klart och haft redovisning på en formgivningsuppgift på förmiddagen, promenerat och köpt hårfärg och vävt trasmatta under eftermiddagen. 
Jag har hunnit ca 70 cm av 200 cm på min gröna trasmatta. Enligt min planering skulle den ha varit klar förra veckan, om jag hade haft diciplin att väva under veckan och hela helgen. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig..

Vi höres sötnötter!
*kram*
  

RSS 2.0