IKEA

Idag har jag varit på nya Ikea i uppsala med min familj. Jag jobbade dag idag som assisten åt en väldigt go och glad autistisk kille, så det kändes väldigt lyxigt att åka till Ikea på arbetstid. Jag hade den stora äran att köra in till uppsala, det var lugnt på vägarna så det gick bra. Jag fick min inspanade parkeringsplats snodd mitt framför ögonen på mig, men det var fortfarande tidigt så det fanns många bra platser kvar.

Vi var ett stort gäng som skulle göra Ikea osäkert, mor min, mina två systrar och den ena systerns tre barn, och min brukare såklart. Det var spännande att kolla in det nybyggda Ikea, hade inte varit där ännu. Det var ju såklart större, men samtidigt lite trist för det kändes som en kopia på andra större ikea jag har varit på, förra ikea hade allafall personlighet.

Vi strosade runt och kollade på allt fint. Jag hittade ett pack med galgar, har aldrig tillräckligt, små glödlampor och två goseråttor i svart och vitt som ska bli hundleksaker. Vi åt lunch på restaurangen, det var väldigt gott!  Vi gav oss ganska tidigt, vi hade inget egentligt syfte med besöket. På vägen hem så regnade det, ett regn som fortsatte resten av eftermiddan.

Resten av dagen och kvällen gick ganska fort. Sitter och lyssnar på spotify och skriver, funderar på att ta en kvällstur med hunden. Imorgon ska jag på bio med min syster!! Harry Potter och halvblodsprinsen. Då ska det bli popcorn om jag så måste köa..

*kramar*


Ice Age 3

Det här var meningen att det skulle publiceras förra fredagen, men det blev knas med internet och jag trodde att allt försvann.. Men icke, så här är ett flera dagar gammalt inlägg!



Förra veckan var jag och min syster (jag har många systrar :) ) på bio med våra två söta systerdöttrar. Vi kollade in den nya Ice Age-filmen!!

Vi festade till det med kvällsmat på donken, där tjejerna fick glass istället för äppelbitar. De tyckte det var kul att börja med att äta glassen istället för med maten när glassen började smälta. Sen åkte vi till flygfyren och köpte godis och dricka, det är ju så äckligt dyrt på biografen..

När vi var framme på bion så var det folk och köer överallt. Vi viftade med våra biljetter och smet förbi de värsta köerna, (var smarta och hade hämtat ut biljetterna dagen innan). Vi struntade i popcorn och gick direkt till salongen och våra platser. Salongen var nybyggd och väldigt fin, inga irriterande huvuden i ögonhöjd och massor med benutrymme.

Tejerna var väldigt förväntansfulla och skötter sig jättefint. Det var fullt i salongen, vilket är ganska ovanligt för att vara den här biografen. Filmen kändes längre än sina 1 timme och 30 minuter, men på ett bra sätt. Den var inte lika bra som första, eller den andra för all del. Den hade en rolig grund-idé, och lite oväntad här och där. Men tjejerna gilla den och det är huvudsaken..

När bion var slut var vi nöjda och mätta alla fyra på bio och godis, och åkte hem igen.



Det var meningen att det skulle vara lite annorlunda skrivet, lite mera innehåll, men det är bättre att det slutligen blev skrivet tycker jag.. Jag får bättra mig i framtiden :)

*kram*

Här är jag!

Här är det första riktiga inlägget. Jag heter Kaisa, och jag har fått hjälp av min syster att skapa en blogg.

Bloggens syfte är att min familj ska veta vad jag gör och hur jag har det när jag plugga textilt hantverk på Gotlands Folkhögskola. Det ska bli mitt trejde folkhögskoleår. Jag ska lära mig att väva på vävstol, samt andra textila hantverk.

Jag har under haft ett starkt intresse för hantverk och att göra vackra saker med mina egna händer i princip hela mitt liv. Vilken lång mening det blev!!
När jag var 16 började jag "leka" viking på somrarna, något som jag fortfarande gör. Det är absolut ingen lek, utan en livsstil där man får träffa underbara människor, där alla sinnen får utvecklas och det man gör känns mer äkta.

Det finns inget underbarare att slumra på natten i ett vikingatält, när röken från falnande lägereldar sprids i vinden och ljudet av samtal, skatt och trummor blir till ett myller som vaggar en till sömns. Det är himmelriket på jorden!!

Nu är jag trött och tänker sova. Vi höres!

*kramar*


hej hej

här är min nya blogg.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0