Glitter.

Det är nästan äckligt hur fint det har varit, och fortfarande är, ute idag. Vädret har varit så klart, himlen blå och luften så ren så det nästan har gjort ont att andas. Överallt, t.o.m på skabbsnön, så har det glittrat av snökristaller.
Nu ikväll var jag iväg och provianterade (o)nödvändiga saker, och det var en mörk och fin stärnhimmel. På hemvägen började det snöa iskristaller, eller dala ner snarare. De virvlade runt i luften och under gatlyktorna gnistrade de som små diamanter. Fångade några på vanten och kristallerna var hur vackra som helst. De var knappt mm stora men ändå fulländade små stjärnor, och de smälte knappt av kroppsvärmen  eller av andedräkten.
Det var verkligen en av stunderna som påminner om livets värde och vilken tur man kan ha som människa, inte vara drabbad av krig eller svält och att man har möjligheten att pluggar på en fin utbildning med helt underbara kumpaner.


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨***¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Den fina utbildningen var det.. Har börjat med bolster idag! Valde ut färger och gjorde en randning under förmiddagen och började väva innan lunch. Har kommit nästan 15 cm redan, av 140 cm på 70 cm bredd. Har planerat att göra en stor kudde, eller slå till rejält och ha en annan baksida till tyget så det blir en jättekudde!!
Det var svårt att räkna ut hur mkt garn det skulle gå åt, var tvungen att be om hjälp med uträkningarna flera gånger innan poletten slutligen föll på plats. Vet inte vad som var värst, att inte förstå och känna sig dum eller be om hjälp och känna sig ännu dummare.. Eller altenativ nr 3, att upprepa att man är dum som inte förstår som ett negativt mantra. Eller altenativ nr 4, att skriva upp det så att andra kan läsa om det. Dust..

Började med ett nytt par sockor ikväll, men det var inte riktigt min färg på garnet (ena nystandet vinrött och andra grått med en röd tråd i). Är inte 100% nöjd med dem heller, men fick inte rimla upp dem för de andra i grottan. Det kommer dröja evigheter innan jag kommer sticka ett par till mig själv, nån som har hemstickade sockor till salu??

Det är ägg till frukost imorn!!! *mums*

Höres.
Många kramar..





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0